Welkom, Yancy!

Op maandag 23 september zette Yancy Loyens (23) een nieuwe stap in haar nog prille carrière. Ze begon als Assistent Interieurvormgever in onze interieurafdeling en vond daarmee dé uitdaging waar ze op de schoolbanken al van droomde. Een kennismaking!

Een droomjob met uitstel

Anderhalf jaar geleden behaalde Yancy Loyens (23) haar Bachelor Interieurvormgeving aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Vervolgens ging ze meteen aan de slag, al deed ze dat niet meteen in de sector waar men haar zou verwachten.

"Ik wou meteen werk vinden en een eigen inkomen hebben. Zelfstandigheid is namelijk iets dat we thuis met de paplepel hebben meegekregen", steekt Yancy van wal. "In de interieursector vond ik toen echter niet meteen de juiste uitdaging. Niet veel later kwam ik via-via in beeld voor een functie als HR Consultant bij een interimkantoor. Iets totaal anders natuurlijk, maar wel een leuke baan waar je ook echt een verschil kan maken voor mensen. Mijn enthousiaste 'ik' zei dat ik ervoor moest gaan."

"Toen ik de vacature van Assistent Interieurvormgever op de website van VDAB zag, was ik meteen verkocht."

"Ruim een jaar later weerklonk de lokroep van de interieursector echter steeds luider. Ik moest en zou toch de markt nog eens afschuimen op zoek naar die ideale uitdaging. En die vond ik op de website van de VDAB. Toen ik de vacature van Assistent Interieurvormgever zag, was ik meteen verkocht. De jobinhoud was precies wat ik zocht, terwijl ik ook veel positieve geluiden hoorde in mijn kenniskring over de werkgever Ooms Woonrealisaties. Met één jaar uitstel vond ik zo uiteindelijk tóch de uitdaging waar ik van droomde toen ik in juni '23 mijn diploma in ontvangst nam."

Als Assistent Interieurvormgever speelt Yancy een belangrijke rol in onze interieurafdeling. Zo ondersteunt ze enerzijds onze interieurarchitecten waar ze kan, terwijl ze anderzijds onze showroom up-to-date houdt.

"Door vóór het eerste gesprek met de klant al een voorontwerp te maken, verloopt het hele traject dat daarop volgt veel efficiënter."

"Mijn voornaamste taak bestaat er uit om onze interieurarchitecten te ontlasten. Denk daarbij aan het uitwerken van offertes en het opmaken van een volledig klantendossier", zegt Yancy. "Administratieve support, zeg maar, al kan ik me zeker ook creatief uitleven. Ik kan namelijk ook mijn eigen ontwerpen uitwerken. Dit kan zowel vóór als ná de klantafspraak zijn. Door vóór het eerste gesprek met de klant al een voorontwerp te maken op basis van de beschikbare informatie verloopt het gesprek met de klant nadien - en het hele traject dat daarop volgt - veel efficiënter. Onze interieurarchitecten kunnen zo veel gerichter aan tafel gaan met de klant, terwijl de klant vanaf de eerste afspraak al iets visueel heeft om over te praten. Een win-winsituatie die ik mee in de hand mag werken. Heerlijk!"

De ideale leerschool

Met haar Bachelor-diploma op zak beschikt Yancy over de juiste achtergrond om haar rol met verve te bekleden. Dat ze nog geen praktische ervaring had, verdween als sneeuw voor de zon door haar enthousiasme en positiviteit. 

"Vanuit de luwte de kneepjes van het vak leren, vind ik de perfecte leerschool. Hier kan ik bijvoorbeeld samenwerken met verschillende interieurarchitecten tegelijk en heb ik de mogelijkheid om de klantgesprekken mee te voeren. Daardoor kan ik verschillende stijlen onder de knie krijgen en heb ik toegang tot heel uiteenlopende visies en (commerciële) inzichten ", zegt Yancy. "Dat ik daarnaast van deze mooie showroom mijn speeltuin kan maken, geeft mij ook continu een eigen verantwoordelijkheid. Ik zal er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze showroom een plek blijft waar zowel onze interieurarchitecten als onze klanten zich thuis voelen."

"Bovendien realiseert Ooms Woonrealisaties heel wat verschillende projecten, gaande van een nieuwbouw particuliere woning en een totaalrenovatie tot de ontwikkeling van appartementen. De ene dag ondersteun ik zo collega Tina in het uitwerken van de plannen voor projecten Flémere of Lichtveld, terwijl ik de andere dag aan een totaalrenovatie van An of een kinderkamer via Caroline kan meewerken. Kortom: een nieuwe wereld gaat open voor mij en ik geloof dat ik in mijn verdere loopbaan veel baat ga hebben bij de grote variatie van projecten die hier bij Ooms Woonrealisaties de revue passeren."

Word Happy Builder

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje bij onze openstaande vacatures en ontdek, net zoals Yancy, jouw droomjob bij Ooms Woonrealisaties.

Ontdek onze vacatures