Welkom, Andy!

De eerste schooldag was niet alleen spannend voor de vele kindjes van onze collega's, maar ook voor Andy Vandenbroucke (44). Hij koos na 16 jaar voor een nieuwe uitdaging en begon als Verantwoordelijke Planning en Schrijnwerkerij bij Ooms Woonrealisaties. Tijd voor een fijne kennismaking met onze nieuwste aanwinst!

De eerste schooldag

Op maandag 2 september begon Andy Vandenbroucke (44) aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Getiteld: Verantwoordelijke Planning en Schrijnwerkerij bij Ooms Woonrealisaties. Een hele boterham, al zat er in zijn rugzak op die eerste schooldag toch vooral heel veel ervaring. 

De nieuwe uitdaging die hier bij Ooms Woonrealisaties op mij wacht, kon ik niet laten liggen.

"De voorbije 16 jaar was ik in dienst bij een interieurbouwer in Gierle. Daar werkte ik me op van schrijnwerker tot meestergast en organiseerde ik de laatste jaren ook de algemene planning en werfopvolging. Een mooi traject", zegt Andy. "De nieuwe uitdaging die hier bij Ooms Woonrealisaties op mij wacht, kon ik echter niet laten liggen."

Andy geeft voortaan leiding aan de schrijnwerkers in het atelier van Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel. Daarmee is hij de nieuwe sparring partner van collega Sharon die de planning van ruwbouw en tegelwerken organiseert. Daarnaast zorgt Andy voor een correcte aanvoer van materialen in het atelier én voor een vlotte overgang van schrijnwerkerij naar plaatsing. 

"De functie is volledig nieuw, maar bleek noodzakelijk om de groeiende interieuractiviteiten van Ooms goed onder controle te blijven houden. Het is dan ook een uitgelezen mogelijkheid om een stempel te drukken en, samen met de collega's hier, iets moois op te bouwen", zegt Andy. "Dat het een leidinggevende functie betreft, maakte de functie op mijn leeftijd extra aantrekkelijk. Kortom: de ideale volgende stap in mijn carrière."

Groei faciliteren

In zijn nieuwe rol ligt de belangrijkste uitdaging voor Andy in het organiseren van alle werken in een schrijnwerkerij die zich in volle expansie bevindt. Aspecten als rendement, productiviteit en efficiëntie zijn in dat verhaal nooit veraf.

De investering in de nieuwe CNC-machine is typerend voor het veelbelovende kader waarin we hier kunnen werken.

"Mijn eerste indruk? Hier wordt véél werk verzet", aldus Andy. "In de schrijnwerkerij worden namelijk ontwerpen gerealiseerd die vanuit alle hoeken van de firma komen. Denk aan nieuwbouw, renovatie, projectontwikkeling en alle losse interieurprojecten die al dan niet via externe interieurarchitecten komen. Die laatste groep zit nota bene in stijgende lijn en het is de bedoeling om die curve de komende jaren nog wat strakker omhoog te tillen. Daarbij mogen we echter niet toegeven op gebied van de productiviteit en efficiëntie in het atelier. Met mijn ervaring hoop ik daar een mooie bijdrage aan te kunnen leveren."

Tijdens zijn eerste week begeleidt Andy meteen al de installatie van de nieuwe CNC-machine.

Een mooie uitdaging dus voor Andy, die met veel gezonde ambitie aan de start van zijn nieuwe uitdaging staat.

"Zo'n groei faciliteren is een boeiende uitdaging, maar ze ook goed managen gaat altijd gepaard met het ontdekken van nieuwe horizonten. Én met vernieuwing", stelt Andy. "De komende jaren zullen we dus ondervinden tot waar onze limieten precies reiken. Het kader waarin we dat gaan ontdekken, is alvast veelbelovend. De investering in de nieuwe CNC-machine is daar typerend voor. Die machine laat ons toe om complexere vormen te produceren aan een hogere frequentie. Het rendement op die machine speelt daarmee een belangrijke rol in onze planning."

Wederzijds respect

Met 44 lentes zit Andy in de fleur van zijn professionele carrière. Hij is dan ook de ideale aanvulling op het team dat bestaat uit heel wat vakmensen, jong en oud(er). 

"Wat mijn nieuwe collega's van mij mogen verwachten? Respect. Als persoon vind ik het namelijk bijzonder belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Da's een eenvoudige waarde, maar anno 2024 niet altijd meer zo vanzelfsprekend", aldus Andy. "Tijdens de eerste gesprekken die ik had met de mensen hier, voelde ik echter al goed aan dat Ooms Woonrealisaties een bedrijf is waar het op dat gebied wel goed zit. De voetjes staan hier netjes op de grond, terwijl de blik op vooruit staat. Komt helemaal goed!"

Vanuit de planningsoftware krijgt Andy snel inzicht in de lopende projecten.

Daarnaast staat Andy er naar eigen zeggen ook voor bekend om de spreekwoordelijke pees er op te leggen. 

"Ik haal immers heel wat voldoening uit succesvolle realisaties. Dat was al zo toen ik nog als schrijnwerker werkte en dat heb ik vandaag nog steeds. We mogen nooit vergeten dat we op het einde van de rit een product aanleveren waar onze klanten nadien mee moeten wonen, soms werken en leven. Anders dan bij een brood, betalen ze voor onze diensten een aardige cent. Het is dan ook onze plicht om daar maximale waarde tegenover te zetten. Een belangrijk element in onze dagelijkse werking, naast de fun-factor die inherent is aan een goed team, dient dan ook altijd kwaliteit te zijn. Daar gaan we de komende jaren meer dan ooit voor."

Word Happy Builder

Wil jij, net als Andy, aan de slag in onze schrijnwerkerij of op onze werven? Ontdek onze openstaande vacatures, solliciteer en sluit je aan bij onze 120 Happy Builders.

Vacatures

 

 

Jens Bouvin