"Met nieuwe CNC kunnen we de meest complexe interieurelementen produceren"

Hoogdagen zijn het voor onze schrijnwerkerij, want daar wordt deze week een nieuwe vijfassige CNC-machine geïnstalleerd. "Een belangrijke investering die niet alleen nieuwe bewerkingsmogelijkheden biedt, maar evenzeer onze positie als totaalaannemer én schrijnwerkerij kracht bij zet", aldus bestuurslid Jan Ooms.

Grensverleggende CNC-machine

Voor ingewijden in de wereld van schrijnwerk en interieurbouw is het wellicht geen onbekende: de CENTATEQ P-210 van Homag, een moderne CNC-machine met een geavanceerde technologie. Deze machine is erop gericht typische interieurelementen zoals keukenwerkbladen, kastwerk, binnendeuren en trappen tot in het fijnste detail te vormen. 

Met de installatie van een vijfassige CNC-machine verleggen we de grenzen van onze schrijnwerkerij in flexibiliteit, capaciteit en complexiteit van het ontwerp.

De nieuwe machine werd geleverd op de eerste schooldag.

"Na meer dan 20 jaar nemen we afscheid van één van de langst dienende (vierassige) CNC-machines in onze schrijnwerkerij om dit moderne exemplaar te kunnen verwelkomen", zegt Jan Ooms. "Een vijfassige CNC-machine die niet alleen uitblinkt in flexibiliteit, maar waarmee we ook meteen de grenzen van onze schrijnwerkerij verleggen inzake complexiteit. De vijf assen bieden ons namelijk een veelheid aan extra bewerkingsmogelijkheden."

"Zo maakt deze machine het mogelijk om de meest complexe interieurelementen te produceren aan een bijzondere handelingssnelheid. De populaire ronde vormen, die anno 2024 helemaal trending zijn in interieurbouw, zullen hier binnenkort sneller dan ooit van de band rollen. Ook interieurdelen met schuine kanten van 45° kunnen we voortaan moeiteloos realiseren. Net als de Z-trappen met kwartslag trouwens. De installatie van de nieuwe CNC-machine betekent tevens een aanzienlijke verhoging van de productiecapaciteit in de schrijnwerkerij. Zodra de nieuwe machine helemaal geïntegreerd is in onze workflow, zal dit kunnen resulteren in kortere doorlooptijden voor zowel onze eigen projecten als voor opdrachten van externe partners en interieurarchitecten."

De nieuwe CNC-machine wordt in de eerste week van september helemaal geïnstalleerd

Hoogwaardige interieurbouw

De investering in het machinepark kadert in de bredere strategie van Ooms Woonrealisaties om haar marktpositie te versterken aan de hand van innovatie en vakmanschap. 

"De voorbije jaren is Ooms Woonrealisaties significant gegroeid in de richting van totaalaanneming inzake nieuwbouw, renovatie en interieur. Met succes, want waar we vroeger uitsluitend nieuwbouw- en renovatieprojecten rechtstreeks voor de bouwheer realiseerden, worden we vandaag steeds vaker gecontacteerd om de ontwerpen van externe architecten en interieurarchitecten te realiseren. Net als onze particuliere klanten ziet ook deze professionele doelgroep immers de meerwaarde van één partner die de totale realisatie op zich neemt."

Jan Ooms is derde generatie bestuurslid en anno 2024 verantwoordelijk voor de schrijnwerkerij en interieurafdeling

"Bij projecten die ons toebedeeld worden door architecten of interieurarchitecten hoort echter ook een toename van de complexiteit in het design. Door te investeren in geavanceerde technologieën en performante apparatuur zijn we als totaalaannemer optimaal uitgerust om ook de komende jaren tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen van de markt. Het is immers ook de komende jaren onze bedoeling om hoogwaardige interieurprojecten te kunnen blijven realiseren. Meer zelfs: we willen onze positie als betrouwbare interieurbouwer en partner van architecten en interieurarchitecten in de provincie Antwerpen nog verder uit te bouwen", besluit Jan.

Aan tafel met Jan

Heb jij een vraag over onze interieuractiviteiten? Neem dan contact op met Jan Ooms en maak een afspraak in onze showroom te Rijkevorsel.

Contacteer ons